Couperose

Couperose komt voor in gezicht, hals en decolleté. Couperose ziet eruit als een rode waas met soms duidelijk zichtbare bloedvaatjes en rode vlekjes.

Oorzaken
Couperose ontstaat door een slechte doorbloeding van de huid. Dit geeft verzwakking van het bindweefsel waaruit de bloedvaatjes zijn opgebouwd. Factoren die dit beïnvloeden zijn:
- de huid blootstellen aan zon, wind en buitenlucht zonder voldoende bescherming
- nicotine, alcohol en medicijnen, prikkelende voedingsstoffen (zoals koffie, sterke kruiden)
- hormonale factoren zoals zwangerschap, menopauze en pilgebruik
- erfelijke factoren

Producten
Voor de verzorging van uw huid zijn speciale producten samengesteld op basis van bijenwas, plantaardige oliën en etherische oliën. Deze oliën hebben het vermogen om dòòr alle huidlagen te dringen. Zo kunnen zij direct hun werking doen op de plaats waar het probleem ontstaat.
U bereikt een optimaal resultaat door de uitwendige behandeling en verzorging van uw huid te combineren met inwendige ondersteuning zoals voeding, voedingssupplementen, siropen en/of oliën.

Behandeling
Voor een doeltreffende behandeling van couperose is het belangrijk om de oorzaak te achterhalen. Daarom wordt gezamenlijk met u een vragenlijst doorgenomen.
Hierna wordt er een kuurplan opgesteld dat bestaat uit intensieve behandelingen, verzorgende producten en een voedingsadvies. De producten worden specifiek voor uw huid gemengd en gecombineerd. Om de bereikte resultaten te behouden zijn na verloop van tijd minder frequent behandelingen nodig.

 

Couperose

Couperose