Bindweefselmassage

Wanneer bindweefselmassage?
Een bindweefselmassage is een effectieve manier om de huidconditie te verbeteren. De behandeling verhoogt de doorbloeding en activeert de stofwisseling. Deze massage is uitermate geschikt als rimpel- en littekenbehandeling. Er wordt  een speciale massagetechniek toegepast, waarbij invloed wordt uitgeoefend op de middelste huidlaag. Door de diepe massage technieken die op het bindweefsel inwerken, vervormen de fibroblasten (bindweefselcellen) waardoor de huid aangezet wordt tot vernieuwing en daarmee samenhangende versteviging uitwerkt.

Wat is bindweefsel?
Bindweefsel is vergelijkbaar met het cement tussen de stenen van een huis. Door ons hele lichaam verbindt en ondersteunt het organen, gewrichten en spieren. Bindweefsel leidt ook bloedvaten en zenuwen naar de organen en beschermt tegen infecties. Ook hebben de cellen in bindweefsel een grote rol bij het wondgenezingsproces. Het onderhuidse bindweefsel isoleert warmte, slaat energie op en is verantwoordelijk voor het transport van zuurstof, voedings -en afvalstoffen.

Wat is bindweefselmassage?
Bindweefselmassage is een diepe massage uitgevoerd op de bindweefsellaag met als uiteindelijk doel verbetering van de huidconditie. De doorbloeding wordt gestimuleerd waardoor de huid wordt aangezet tot cel vernieuwing en versteviging. De stofwisseling, de aanmaak van nieuw collageen en elastine wordt bevorderd.

Is een enkele behandeling voldoende?
Voor een optimaal resultaat wordt er een kuur van meerdere behandelingen geadviseerd. Naarmate de kuur vordert wordt het weefsel soepeler en de structuur van de huid gaat er steeds beter uitzien. De huid raakt beter doorbloed en afvalstoffen worden sneller afgevoerd. Afhankelijk van de doelstelling en de huidconditie wordt de behandelfrequentie vastgesteld - meestal 6 tot 12 behandelingen.
Om het resultaat te behouden is het aan te bevelen om na de kuur 1x per 4 tot 6 weken een bindweefselmassage te blijven ondergaan. 

Heeft u vragen? Neemt u gerust contact op.